Kolejny "kulinarny banał" na moim stole:) Spelnia najważniejsze kryteria: łatwo, szybko, smacznie i tanio:)
SKŁADNIKI :
Filety - u mnie morszczuk, ale może też być dorsz czy mintaj
Przyprawa do ryb
4 łyżki jogurtu greckiego
Pół łyżeczki soku z cytryny
Pęczek koperku (w każdym razie-dużo koperku:))
Sól, pieprz, czosnek granulowany
Rybę osuszamy i obsypujemy przyprawą, odstawiamy na godzinke.
W garnku, gotujemy wodę( u mnie pół litra, żeby ryba była przykryta)
Ja popełniłam pewien błąd... Do wody wrzuciłam kostkę, a że rybe przyprawilam obficie to z sosu musiałam "wyciągać " sól ziemniakiem.. Ale uratowalam sytuacje:)
Rybke gotujemy 10 min.
Jogurt mieszamy z pieprzem (solą, ale może z tym poczekajcie do konca:P) czosnkiem i oczywiście koperkiem.
Po 10 minutach wlewamy sos i gotujemy kolejne 10 min. Jeśli sos jest zbyt rzadki, polecam go odlac do innego garnka i zredukować :)
Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz