poniedziałek, 10 kwietnia 2017

Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem

Kolejne proste w przygotowaniu
MNIAM!

Farsz:
450g mrożonego szpinaku
1 duża cebula drobno posiekana
100g twarogu półtłustego
Filet z piersi
50g sera feta
Gałka muszkatołowa, sól, pieprz, czosnek granulowany, przyprawa do kurczaka
2 łyżeczki oliwy (1 do podsmażenia cebuli i 1 do zamarynowania piersi)

Ciasto na naleśniki robimy tak jak lubimy, z tym że smażymy je na suchej patelni

Kurczaka kroimy wg uznania, obsypujemy przyprawą do kurczaka (czy czym lubimy:) i marynujemy z łyżeczką oliwy min. godzinę

Cebulę szklimy, dodajemy szpinak i odparowujemy nadmiar wody.
Twaróg i fete łączymy w osobnym naczyniu i dodajemy do szpinaku. Przyprawiamy gałką, solą, pieprzem i czosnkiem

Na osobnej patelni smażymy kurczaka (nie dodajemy już oliwy)

Na usmażone naleśniki nakładamy szpinak i kilka kawałków kurczaka, zawijamy:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz