SKŁADNIKI :
0,5 kg mięsa mielonego z indyka
2x cebula (pokrojona w piórka)
0,5 kg pieczarek (pokrojone w plasterki)
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
Garść suszonych pomidorów
4 pomidory świeże (zblendowane)
Czosnek granulowany, papryka słodka, oregano, szczypta cukru, kminku, kolendry, gałki muszkatołowej
1 łyżka oliwy z oliwek
SKŁADNIKI na "placki tortillowe"
2,5 szklanki mąki owsianej (ja zblemdowałam płatki, przesiałam i gotowe)
0,5 szklanki ciepłej wody
O,5 łyżeczki soli
Do garnka wlewamy oliwę, wrzucamy mięso i lekko podsmażamy, dalej wrzucamy cebulę, pieczarki, kukurydzę, podlewamy odrobiną wody, dodajemy zblendowane pomidory, przyprawy i suszone pomidory. Gotujemy około pół godziny, dodajemy fasolę. Gotujemy dalej by sos zgestniał i gotowe!
Do mąki owsianej wlewamy powoli wodę, solimy i zagniatamy ciasto, dzielimy na cztery równe części, rozwałkowujemy na cienkie ciasto i smażymy na suchej, teflonowej patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz