SKŁADNIKI
Ok. 10 szt. Pieczarek
Pół brokuła (lub jeden mały) (podzielony na różyczki)
1 cebula (drobno posiekana)
1 ząbek czosnku (drobno posiekany)
1 łyżka jogurtu greckiego
1 łyżka serka naturalnego (taki kanapkowy)
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka oliwy
1 łyżeczka papryki słodkiej, pół łyżeczki gałki muszkatołowej, sól, pieprz, garstka świeżej natki pietruszki, (maggi, kucharek czy inny przyprawnik też się przyda)
Na patelni rozgrzewamy oliwę i masło, szklimy cebulę i czosnek. Dodajemy pokrojone pieczarki i całości chwile podsmażamy.
W międzyczasie gotujemy brokuła w osolonej wodzie.
Zawartość patelni przekładamy do garnka, zalewamy połową szklanki wody i dusimy pod przykryciem.
Jogurt, serek i przyprawy łączymy razem, dolewamy odrobinę gorącej wody, dokładnie mieszamy i przelewamy do pieczarek. Dodajemy brokuly, wsypujemy pietruszkę.
Dusimy kilka minut.
U mnie z makaronem ryżowym:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz