(Wiem, że bułka na fasolce to przegięcie, ale jak się oprzeć? :D)
SKŁADNIKI
Podwójna pierś z kurczaka
4 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżeczki słodkiej papryki
2 łyżeczki czosnku granulowanego
0,5 łyżeczki estragonu
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
Odrobina oliwy czy oleju do posmarowania naczynia żaroodpornego
Piersi kroimy na mniejsze części
Jogurt grecki łączymy z przyprawami, dokładnie mieszamy, wrzucamy pokrojone piersi i bardzo starannie obtaczamy je w marynacie. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę, ale im dłużej tym lepiej :)
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą /olejem, układamy mięso ( ja piekłam partiami, tak by mąż później miał prosto z pieca:))
Pieczemy w temp. 200 stopni przez 35min:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz