poniedziałek, 26 lutego 2018

Pierś z kurczaka w mleczku kokosowym z cukinią i papryką

I znowu!
Szybko & smacznie!

SKŁADNIKI do zamarynowania:

1 podwójna pierś z kurczaka
1 łyżeczka soku z cytryny / limonki
2 łyżeczki curry w proszku
1/3 łyżeczki imbiru mielonego
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka oliwy z oliwek

Dodatkowo :
1 mała cukinia (pozbawiona gniazda nasiennego)
1 papryka
1 puszka mleczka kokosowego
Sól, pieprz

Kurczaka kroimy w paseczki, marynujemy około pół godziny.
Podsmażamy





Cukinię i paprykę kroimy, także podsmażamy(na patelni po kurczaku)
Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy mleczkiem kokosowym, gotujemy 10 min. Po tym czasie dokladamy podsmażone piersi-gotujemy kolejne 10 min.
Doprawiamy solą , pieprzem i curry.
U mnie jak zwykle obiad w parze z kuskusem:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz