środa, 7 lutego 2018

Pierś z kurczaka w sosie curry

Szybkie i smaczne! Czyli dwa najważniejsze punkty spelnione! :)

SKŁADNIKI
Podwójna pierś z kurczaka
400 ml jogurtu greckiego
3 łyżeczki curry
2 łyżeczki słodkiej papryki
0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
Sól, bądź wegeta

1 cebula drobno pokrojona
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka masła

Piersi kroimy w kostkę, jogurt mieszamy dokładnie z przyprawami. Zalewamy mięso, mieszamy i odstawiamy na minimum godzinę do lodówki.

Cebulę szklimy na oliwie i maśle - odstawiamy.

Rozgrzewamy patelnie, przekładamy mięso razem z sosem. Trzymamy na ogniu do 5 min po zagotowaniu sosu.

Staramy sie zlać jak najwięcej sosu do mniejszego garnka, dodajemy cebulę i blendujemy. Sos wlewamy znowu do mięsa. Gotujemy całość około 10 min, a nawet mniej :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz