Skladniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
Pol szklanki jogurtu naturalnego
3 jajka
2 lyzki oleju
Pol szklanki kakao
3/4 szklanki cukru- najlepiej trzcinowego, ale zwykly też się nada
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 gruszka
Kasze gotujemy w dwoch szklankach wody, gotujemy okolo 15 min, lub do czasu aż nie będzie wody. Studzimy
Resztę składników łączymy ze sobą, dodajemy wystudzoną kaszę i blendujemy na dość gładką masę ( jesli grudki w calosci nie znikną, to nic:))
Ciasto przelewamy do małej formy wyłożonej papierem, najlepsza bylaby " keksówka" ale ja jej niestety nie mam, wtedy ciasto byloby wyższe :) pieczemy w 180 C przez 40-45min
Po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem z cynamonem:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz