SKŁADNIKI
Podwójna pierś z kurczaka
2 łyżki oliwy z oliwek
1 /4 łyżeczki soli
1 /4 łyżeczki pieprzu ziołowego
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka oregano
0,5 łyżeczki curry
2 łyżeczki słodkiej papryki
2 łyżeczki sosu sojowego
Wykonanie jest banalnie proste :)
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i nacieramy nią piersi. Ja podzieliłam pojedynczą pierś na pół.
Odstawiamy do lodowki na 2h a najlepiej jeszcze dłużej :)
Piersi wkładamy do rękawa do pieczenia.
Piekarnik nagrzewamy do 180C i pieczemy przez 30min:)
ta marynata także świetnie się sprawdzi na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu do smażenia :) Tylko właśnie wystarczy przekroić pojedynczy filet wzdłóż na pół by był trochę cieńszy :)
OdpowiedzUsuńO! Na to nie wpadłam, dzięki :)
Usuń