Skladniki :
500g szpinaku (u mnie mrożony brykiet)
Kilkanaście pieczarek
1 cebula
1 puszka pomidorów krojonych
1 łyżka oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
2 łyżki serka śmietankowego
2 łyżki jogurtu greckiego
Gałka muszkatołowa, sól, pieprz
Drobno posiekaną cebulę szklimy na oliwie, dodajemy czosnek i pieczarki. Trzymamy wszystko na patelni tak długo - aż woda z pieczarek odparuje.
Zawartość patelni przekładamy do garnka, dodajemy zamrożony szpinak. Gdy szpinak połączy się z resztą składników dokładamy pomidory.
Obficie przyprawiamy gałką, solą i pieprzem.
Na koniec dodajemy serek i jogurt, chwile wszystko gotujemy:)
pyszna klasyka :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak! :)
Usuń