środa, 1 lutego 2017

Dorsz ze szpinakiem i pieczarkami

Mimo tego,  że  nie wygląda  zbyt apetycznie-  to genialnie smakuje! Dziś  dorsz pieczony ze szpinakiem i pieczarkami:)

Skladniki:
Filety z dorsza ( u mnie 400g)
1 mała  cebula
200g szpinaku
Kilka pieczarek 
4 łyżki  jogurtu greckiego
2 łyżeczki  oliwy z oliwek
Sok z połowy  cytryny
Czosnek granulowany,  sól,  pieprz,  odrobina imbiru,  paryka słodka,  gałka  muszkatołowa


Rybę  osuszyć  i skropic sokiem z cytryny.  Przyprawić  solą, pieprzem, czosnkiem, papryką  i imbirem. Odstawic do lodówki  na pół  h. 

Cebulę  zeszklić na oliwie,  dodać pokrojone pieczarki i calosc dusic aż  pieczarki zmiękną.  Dodać  szpinak,  doprawić obficie solą,  pieprzem,  czosnkiem i gałką  muszkatołową. 

Rybę  wyłożyć  na dnie naczynia  żaroodpornego,  przykryć zawartością  patelni- szpinakiem z pieczarkami:) 

Całość  można  posypać  startym serem,  ale po co nam dodatkowe kalorie:) 

Zapiekac 35min w 180 C


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz