wtorek, 22 sierpnia 2017

Pierś w marynacie miodowo - musztardowej

Jeżeli lubicie dania obiadowe z nutką słodyczy, to danie jest dla Was! Mięso nie będzie suche ani gumowate, wychodzi ideaaaalnie soczyste :)


SKŁADNIKI
Podwójna pierś z kurczaka
2 łyżki musztardy stołowej
2 łyżki miodu
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki słodkiej papryki
0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
Szczypta pieprzu


Wszystkie składniki marynaty łączymy. Piersi myjemy i osuszamy, wkładamy do marynaty i dokładnie w niej obtaczamy. Odkładamy do lodówki na minimum godzinę.

Piersi osobno "pakujemy" w folię aluminiową i szczelnie zawijamy.

Nasze zawiniątka ukladamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy w temp. 180 C przez 35 min:)

2 komentarze:

  1. Idealny przepis na obiad. Zrobię jutro dla całej rodziny. :)
    https://julias-cooking.com/

    OdpowiedzUsuń