poniedziałek, 11 września 2017

Makaron ze szpinakiem, pieczarkami i pomidorami

Idealne poniedziałkowe - poweekendowe danie! Lekkie i szybkie w przyrządzeniu:) u mnie dziś z makaronem ryżowym, bo go uwielbiam i mogę jeść ze wszystkim:D

Skladniki :
500g szpinaku (u mnie mrożony brykiet) 
Kilkanaście pieczarek
1 cebula 
1 puszka pomidorów krojonych
1 łyżka oliwy z oliwek 
2 ząbki czosnku 
2 łyżki serka śmietankowego
2 łyżki jogurtu greckiego 
Gałka muszkatołowa, sól, pieprz 

Drobno posiekaną cebulę szklimy na oliwie, dodajemy czosnek i pieczarki. Trzymamy wszystko na patelni tak długo - aż woda z pieczarek odparuje.
Zawartość patelni przekładamy do garnka, dodajemy zamrożony szpinak. Gdy szpinak połączy się z resztą składników dokładamy pomidory.
Obficie przyprawiamy gałką, solą i pieprzem. 
Na koniec dodajemy serek i jogurt, chwile wszystko gotujemy:) 


2 komentarze: