czwartek, 7 września 2017

Pierś w marynacie curry

Na redukcji kurczakowe cycuszki to podstawa-wiadomo to nie od dziś.
Tak więc, żeby nie było tak monotonnie tym razem pierś curry!


SKŁADNIKI 
1 podwójna pierś 
Duży jogurt grecki, lub naturalny 
3 łyżeczki curry
2 łyżeczki słodkiej papryki 
2 łyżeczki czosnku granulowanego 
0,5 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
Mała cebula 

Piersi oczyszczamy, suszymy. 
Do jogurtu wsypujemy wszystkie przyprawy, dokładnie mieszamy. Do marynaty wkładamy piersi i dokładnie obtaczamy, odkładamy do lodówki na minimum godzinę.


Piersi razem z marynata przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy posiekaną w piórka cebulą, zamykamy naczynie.
Pieczemy przez 30min w 180 C

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz