Skladniki:
Filety z dorsza ( u mnie 400g)
1 mała cebula
200g szpinaku
Kilka pieczarek
4 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżeczki oliwy z oliwek
Sok z połowy cytryny
Rybę osuszyć i skropic sokiem z cytryny. Przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem, papryką i imbirem. Odstawic do lodówki na pół h.
Cebulę zeszklić na oliwie, dodać pokrojone pieczarki i calosc dusic aż pieczarki zmiękną. Dodać szpinak, doprawić obficie solą, pieprzem, czosnkiem i gałką muszkatołową.
Rybę wyłożyć na dnie naczynia żaroodpornego, przykryć zawartością patelni- szpinakiem z pieczarkami:)
Całość można posypać startym serem, ale po co nam dodatkowe kalorie:)
Zapiekac 35min w 180 C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz